XVIII JORNADA DE FORMACIÓ d’ADIDE-PV. Resposta a la crisi sanitària: oportunitat de millora educativa.

XVIII Jornada de formació d’ADIDE-PV

Desembre 2020 i gener 2021

Resposta a la crisi sanitària: oportunitat de millora educativa

ADIDE-PV ha organitzat la seua Jornada anual de formació en línia. L’objectiu central ha estat en compartir amb els assistents bones pràctiques d’organització de centres, organització d’espais, canvis metodològics i didàctics per tal de convertir aquesta crisi sanitària en una oportunitat educativa.

La primera sessió de desembre 2020 va comptar amb  Miquel Soler com a Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional a la Comunitat Valenciana. També aquesta sessió va comptar amb Nélida Zaitegui, mestra, pedagoga i inspectora d’educació actualment jubilada que va compartir la seua visió dels reptes de la Inspecció d’Educació i del seu codi étic. La sessió es va completar amb la intervenció de l’IES Benicalap que va compartir la seua reestructuració d’espais per tal de garantir el 100% de presencialitat durant el curs escolar 2020-2021.

La segona sessió del dia 14 de gener del 2021 va comptar amb diferents ponents, començant per una visió de la Inspecció des de la perspectiva dels equips directius i amb la col·laboració del Vicepresident d’ADIDE, Jose Manuel Bar. La segona part va comptar amb Carmina Valiente com a Directora Territorial de València i que va compartir la visió de les mesures implementades davant la crisi sanitària des de la perspectiva de la millora de la qualitat de la educació. El CEIP Port de Dénia va presentar als assistents a les Jornades el seu Projecte Obert de Reestructuració i Transformació, un projecte que ha suposat un canvi organitzatiu, d’espais i metodològic dirigit a l’alumnat de Primària que aprén a aules obertes al cel, amb metodologies actives i col·laboratives i han provocat un canvi de la cultura educativa del seu centre.

Compartir amb vosaltres algunes de les ponències i per suposat us esperem a les properes Jornades d’ADIDE-PV

Ponències:

Planificació d’un centre educatiu amb l’objectiu de garantir una presencialitat total per al nivell d’ESO. IES Benicalap. (Descarregar)

Presentació Nélida Zaitegui (Inspectora d’Educació País Basc). (Descarregar)

Recorregut per les mesures implementades i experiències davant de la crisi sanitària. DireccióTerritorial d’Educació de València (Descarregar)

Presentació CEIP Port de Xàbia. Plà d’acció davant la Covid 19.(Descarregar)